Вареники
улюблена страва Українців вареники готують з різними начиками а я вам запропоную рецепт вареників з картоплею.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 2 склянки
- Молоко ½ склянки
- Вода 0,3 склянки
- Куряче яйце 1 шт.
- Рослинна олія 1 чайна ложка
- Сіль 1 чайна ложка
- Картопля 1 кг
- Чорний перець 1 чайна ложка
Приготування:
Очистіть картоплю, поставте варити, посоліть.
Поки вариться картопля, починаємо замішувати тісто. Для цього потрібно висипати в миску борошно. Потім у склянці змішуємо яйце, молоко, воду та сіль.
Виливаємо цю суміш у борошно, замішуємо тісто, додаємо олію. Готове тісто накриваємо ганчіркою та залишаємо на 40 хвилин.
Зробити з картоплі пюре, сіль та перець за смаком, можна додати кріп. Залишаємо остигати картоплю.
Тісто розкатуємо і робимо стаканчиком середньго діаметру кружечки.
Беремо картоплю і ліпимо вареники.
Ставимо каструлю з водою, доводимо до кипіння.
Коли вода закипає, кидаємо до неї зліплені вареники. Подаємо зі сметаною.