Тісто на вареники з картоплею як правильно робити тісто

Вареники

улюблена страва Українців вареники готують з різними начиками а я вам запропоную рецепт вареників з картоплею.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 2 склянки
  • Молоко ½ склянки
  • Вода 0,3 склянки
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Рослинна олія 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Картопля 1 кг
  • Чорний перець 1 чайна ложка

Приготування:

Очистіть картоплю, поставте варити, посоліть.
Поки вариться картопля, починаємо замішувати тісто. Для цього потрібно висипати в миску борошно. Потім у склянці змішуємо яйце, молоко, воду та сіль.

Виливаємо цю суміш у борошно, замішуємо тісто, додаємо олію. Готове тісто накриваємо ганчіркою та залишаємо на 40 хвилин.

Зробити з картоплі пюре, сіль та перець за смаком, можна додати кріп. Залишаємо остигати картоплю.

Тісто розкатуємо і робимо стаканчиком середньго діаметру кружечки.
Беремо картоплю і ліпимо вареники.

Ставимо каструлю з водою, доводимо до кипіння.
Коли вода закипає, кидаємо до неї зліплені вареники. Подаємо зі сметаною.

Don't Miss! random posts ..