Пропонуємо вам рецепт маринування помідор. Помідори мариновані мають високу кислотність, тому, тому їх можна консервувати і без оцту або з малою часткою його застосування. Маринувати можна червоні, рожеві, жовті, бурі і зелені помідори, круглі і довгасті. Наш рецепт не складний але він надійний і перевірений багато разів. Слідкуйте, щоб помідори не були перезрілими, тоді в банці вони будуть твердими. Наполегливо радимо дотримуватися послідовності в процесі маринування згідно даного рецепта.
Інгредієнти:
рецепт на 0,5 літра
- вода – 250 г
- сіль – 10 г
- цукор – 15 г
- перець чорний горошком – 1-2 штуки
- перець духмяний – 1 шт
- лавровий лист – 1 лист
- оцет – 1 чайна ложка
- зелень кропу – на розсуд
рецепт на 1 л
- вода – 400г.
- сіль – 20г
- цукор – 30г
- перець чорний горошком – 3 шт
- перець духмяний – 2 шт
- лавровий лист – 2 шт
- оцет – 2 чайні ложки
- зелень кропу – на розсуд
- рецепт на 3 літри
- вода – 1300 г
- сіль – 60г
- цукор – 80г
- перець чорний горошком – 6 шт
- перець духмяний – 5шт
- лавровий лист – 5шт
- оцет – 2 столові ложки
- зелень кропу – за бажанням
Приготування:
- Підготуйте відібрані свіжі помідори.
- У чисті банки покладіть попередньо вимиту і нарізану зелень.
- Зверху покладіть помідори.
- Приготуйте маринад з води, солі та оцту.
- Киплячий маринад невеликими порціями заливайте в банки до верху.
- Покладіть на верх заздалегідь простерилізовані кришки.
- У каструлю для стерилізації банок на дно покладіть невелику ганчірочку.
- Вона убезпечить банку під час стерилізації.
- І відразу ж ставте в каструлю банку з огірками.
- Потім наливайте воду, щоб покрити на 2см. нижче верху горлечка банки.
- Температура води, що заливається повинна бути не нижче 30 градусів і не більше 70 градусів. Залежить це від температури завантажуючих банок.
- Чим вона вища, тим вище початкова температура води в каструлі.
- Потім доводять воду в каструлі до кипіння, яке не повинно бути занадто бурхливим під час стерилізації.
- Час стерилізації для банок ємністю 0.5літра-8-9 хвилин, 1 літр-10 хвилин, 3 літри-14-15 хвилин.
- Час стерилізації відлічується з моменту закипання.
- Після закінчення стерилізації банки обережно витягти з каструлі і негайно закупорити закаточной машинкою.
- Потім банки поставити кришками вниз на сухий рушник, для додаткової стерилізації кришок.
- І в такому положенні залишають до повного охолодження.
- Час маринування 1-ої банки приблизно 1 годину.