Гороховий суп з тофу
М’ясоїди замість тофу або разом з ним можуть використовувати копчену грудку свинячу
Інгредієнти:
- 1 склянка колотого гороху
- 200 г замороженого зеленого горошку
- 2 великі цибулини
- 200 г твердого тофу
- приблизно 80 г кукурудзяного крохмалю
- оливкова олія
- копчена паприка
- сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
1. Замочіть горох у воді кімнатної температури на 6 год. Злийте воду.
2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Покладіть цибулю в каструлю з товстим дном та обсмажте до золотистого кольору, 10 хв.
3. Додайте горох в каструлю і 1,5 л води кімнатної температури. Доведіть до кипіння, посоліть, варіть 1 год. 20 хв.
4. Додайте в суп заморожений зелений горошок, посоліть і поперчіть, варіть 5 хв.
5. Одночасно наріжте тофу кубиками зі стороною 2 см, обваляйте в крохмалі, струсіть зайве. Обсмажте тофу у сковороді з оливковою олією до золотистого кольору, 5-7 хв.
6. Розлийте суп по тарілках, викладіть тофу, посипте копченою паприкою та подавайте.
Овочі-гриль з гірчичним соусом
М’ясоїдам у такий салат можна нарізати копченої курки або індички.
Інгредієнти:
- 4 молодих цукіні
- 4 великі різнобарвні перці
- 200 г помідорів чері
- 400 г зеленої квасолі
- 4 ст. л. оливкового масла
- 1 ст. л. лимонного соку
- сіль
Для соусу:
- 3 ст. л. діжонської гірчиці
- сік та цедра 1 апельсину
- 4 зубчики часнику
- 2 цибулини шалота
- 4 ст. л. оливкового масла
- сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
1. Перці очистіть, кабачки при необхідності також і наріжте великими шматками, складіть в миску, додайте черрі, посоліть, збризкайте лимонним соком і оливковою олією.
2. Розігрійте духовку із грилем до 220 °С. Покладіть овочі на застелений пергаментом лист і поставте під гриль; смажте до рум’яної скоринки.
3. Зваріть квасолю в підсоленій воді, 3 хв. Відкиньте на сито, обдайте холодною водою, обсушіть.
4. Для соусу часник роздавіть, очистіть та подрібніть. Шалот очистіть і наріжте якомога дрібніше. Змішайте шалот, часник, апельсиновий сік та цедру. Додайте гірчицю, влийте оливкову олію, посоліть і поперчіть, збийте вилкою.
5. Змішайте овочі з квасолею, збовтайте соус, полийте овочі та одразу подавайте.