Курячі котлети з плавленим сиром виходять ніжними, соковитими та смачними.
Як готувати курячі котлети з плавленим сиром
Інгредієнти для курячих котлет із плавленим сиром:
- 600 г курячого філе;
- 2 шматочки пшеничного хліба;
- 100 г плавленого вершкового сиру;
- 100 мл молока;
- рослинна олія для смаження;
- борошно для формування;
- зелень, сіль, перець до смаку.
Приготування:
У молоці чи вершках розмочуємо білий хліб. Куряче філе промиваємо в холодній воді і разом із розмоченим і віджатим білим хлібом пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо яйце, продавлений через прес часник, сіль, мускатний горіх. Замішуємо фарш.
Мокрими руками формуємо коржики і кладемо на кожну по 1/2 чайної ложки плавленого сиру. Ліпимо котлети так, щоб сир залишався всередині.
Смажимо котлети на помірно розігрітій сковорідці на олії до золотистої скоринки. Курячі котлети готуються приблизно 10-15 хвилин. Якщо котлети товсті, щоб краще просмажилися, можна ненадовго накрити кришкою.
Курячі котлети з плавленим сиром добре подавати з тушкованими овочами, рисом. Виходять ніжні котлетки із сюрпризом. І, звичайно ж, дитячі рецепти не забуваємо прикрашати.
Смачного!
Корисні властивості курки
М’ясо курки багате на білки, лінолеву кислоту, яка стимулює імунну систему, вітамінами А, В1, В2. Курятина містить вітамін В6, тому корисна для серця, а також багато білка та глютаміну, які є стимуляторами центральної нервової системи та зміцнюють організм.
У курячому м’ясі також міститься вітнамін ніацин – ліки для нервових клітин. Цей вітамін підтримує діяльність серця, регулює вміст холестерину та бере участь у виробленні шлункового соку.