Лечо з болгарського перцю на зиму Пальчики оближеш

Сьогодні я хочу продовжити тему заготовок на зиму і поділитися з Вами рецептами лечо з болгарського перцю.

Своїм корінням лечо йде в Угорщину і традиційно готується з трьох постійних і обов’язкових продуктів: солодкий перець, помідори і ріпчасту цибулю. Все інше є доповненням.

У нашій країні рецепт цієї страви адаптований під доступні нам продукти і дуже часто можна зустріти різні його варіації: з кабачками, з огірками, з баклажанами, з томатною пастою, з квасолею і т. Д.

Заготовляють лечо в стерилізованих банках і закривають стерильними кришками під закрутку або гвинтовими.
Стерилізувати банки можна в духовці 10-15 хвилин при 100 ° С, на пару 30-40 хвилин або в мікрохвильовій печі протягом 2-3 хвилин.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2,5 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Цукор – 1/2 ст.
  • Рослинна олія (рафінована) – 1/2 ст.
  • Сіль – 1 ст. л. (З гіркою)
  • Оцет – 9% – 1 ст. л.

Приготування:
Для приготування лечо можна брати болгарський перець будь-яких кольорів, але найбільш смачним, на мій погляд, воно виходить з перцем жовтого або червоного кольорів.
1. Перш ніж приступити до приготування салату, нам необхідно простерилізувати банки, помити і обсушити овочі. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо на кухонному комбайні. До подрібненим томатів додаємо сіль і цукор. Добре все перемішуємо і доводимо до кипіння на маленькому вогні.

2. Тим часом болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо на великі шматочки.

3. Коли помідорна маса закипить, вливаємо в неї рослинне масло.

4. Слідом викладаємо порізаний перець.

5. Знову доводимо до кипіння і після закипання варимо лечо 30 хвилин.

6. Через 30 хвилин додаємо ложку оцту і перемішавши знімаємо з плити. Гаряче лечо розкладаємо по банках і закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо баночки догори дном, накриваємо їх теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Don't Miss! random posts ..