Пісні гречаники – проста і смачна вечеря без м’яса

Пісні гречаники — чудові у своїй простоті та незвичайні у смакоті! Якщо ви досі не куштували ПІСНІ СТРАВИ З ГРЕЧКИ, поспішайте виправити — жодні слова не переконають вас у тому, що смажені пісні гречаники — це смачно, доки ви самі не спробуєте.

Інгредієнти для гречаників:

  • 1 склянка гречаної крупи;
  • 2 склянки води;
  • 1 ст. л. меленого насіння льону;
  • 100 г. печериць;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія.

Інгредієнти для соусу:

  • 2 великі цибулини;
  • 1 склянка томатного соусу (я беру заморожені помідори – 5-7 штук);
  • 1 морква;
  • 1 ст. л. гірчиці у зернах;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинна олія.

Приготування пісних гречаників:

Варимо гречку — каша має бути не сухою, добре розвареною, м’якою.
У цей же час на невеликому вогні на олії обсмажуємо дрібно нарізані гриби.

Льон заливаємо 2 столовими ложками окропу, залишаємо до набухання.
Готову гречану кашу добре розминаємо товкачем. Змішуємо з грибами, солимо, додаємо льон. Вимішуємо фарш.

Формуємо пісні гречаники у вигляді кульок, викладаємо їх у глибоку форму для запікання.

Окремо готуємо соус – обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо моркву. Вливаємо томатний соус і гасимо масу до значного уварювання рідини та розм’якшення компонентів.

Наприкінці додаємо гірчицю, сіль, перець. розподіляємо соус поверх гречаників і запікаємо всю цю розкіш у розігрітій до 220 градусів духовці близько 15-20 хвилин.

Моя мама готує пісні гречаники з додаванням картоплі, рецепт пісних гречаників з картоплею

Don't Miss! random posts ..