Пісні гречаники — чудові у своїй простоті та незвичайні у смакоті! Якщо ви досі не куштували ПІСНІ СТРАВИ З ГРЕЧКИ, поспішайте виправити — жодні слова не переконають вас у тому, що смажені пісні гречаники — це смачно, доки ви самі не спробуєте.
Інгредієнти для гречаників:
- 1 склянка гречаної крупи;
- 2 склянки води;
- 1 ст. л. меленого насіння льону;
- 100 г. печериць;
- сіль, перець за смаком;
- рослинна олія.
Інгредієнти для соусу:
- 2 великі цибулини;
- 1 склянка томатного соусу (я беру заморожені помідори – 5-7 штук);
- 1 морква;
- 1 ст. л. гірчиці у зернах;
- сіль, перець за смаком;
- рослинна олія.
Приготування пісних гречаників:
Варимо гречку — каша має бути не сухою, добре розвареною, м’якою.
У цей же час на невеликому вогні на олії обсмажуємо дрібно нарізані гриби.
Льон заливаємо 2 столовими ложками окропу, залишаємо до набухання.
Готову гречану кашу добре розминаємо товкачем. Змішуємо з грибами, солимо, додаємо льон. Вимішуємо фарш.
Формуємо пісні гречаники у вигляді кульок, викладаємо їх у глибоку форму для запікання.
Окремо готуємо соус – обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, додаємо моркву. Вливаємо томатний соус і гасимо масу до значного уварювання рідини та розм’якшення компонентів.
Наприкінці додаємо гірчицю, сіль, перець. розподіляємо соус поверх гречаників і запікаємо всю цю розкіш у розігрітій до 220 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
Моя мама готує пісні гречаники з додаванням картоплі, рецепт пісних гречаників з картоплею