Пісні Українські страви на четвер які легко зробити

Розсольник для посту

Якщо не постите можна додати в тарілку дрібно нарізане і обсмажене м’ясо – будь-яке (курка, свинина, баранина, яловичина) або ковбаски.

Інгредієнти:

  • 120 г перлової крупи
  • 2 середніх солоних огірків
  • 100-150 мл огіркового розсолу
  • 2 середні моркви
  • 2 черешка селери
  • 2 великі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок змішаної зелені (петрушка, базилік, зелена цибуля)
  • 100 г томатного соусу
  • рослинна олія
  • 1 ч. л. копченої паприки
  • сіль, свіжомелений чорний йперець
  • оливки для подачі

Приготування:

1. Влийте в сотейник трохи олії, покладіть перловку, поставте на середній вогонь і обсмажуйте, помішуючи, 10 хв. Потім залийте 2 склянками окропу, посоліть, доведіть до кипіння, закрийте кришкою, варіть на мінімальному вогні 20-25 хв.

2. Очистіть моркву, цибулю та часник, наріжте дрібними кубиками. Так само наріжте селеру. Солоні огірки очистіть від шкірки, розріжте вздовж на четвертинки, потім наріжте впоперек шматочками завтовшки 1 см.

3. У каструлі з товстим дном розігрійте 3 ст. л. олії, покладіть цибулю. Обсмажуйте на сильному вогні 5 хв.

4. Додайте моркву та селеру, обсмажуйте, помішуючи, 5 хв. Покладіть часник та солоні огірки, обсмажуйте 1 хв.

5. Додайте до овочів томатний соус, паприку, перемішайте, залийте 1,5 л холодної води. Доведіть до кипіння, варіть 5 хв. Всипте перловку, поперчіть, варіть під кришкою на слабкому вогні 10 хв.

6. Влийте в каструлю стільки розсолу, скільки вам подобається до смаку, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Всипте рубану зелень, якщо використовуєте, дайте настоятися під кришкою 5-10 хв. і подавайте з оливками.

Картопляна запіканка з грибами

У порційні запіканки для тих, хто не постить, додайте дрібно нарізану і швидко обсмажену свинячу шию.

Інгредієнти:

  • 5–6 великих картоплин
  • 500 г розморожених лісових грибів
  • 200 г печериць
  • 1 крупний червоний солодкий перець
  • 1 велика цибулина
  • 2 ст. л. томатного соусу з травами
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. цукру
  • оливкова олія
  • 1 ч. л. сухого орегано
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Приготування:

1. Картоплю очистіть, зваріть у підсоленій окропі до м’якості, 30 хв. Відвар злийте, залишивши в каструлі 100-150 мл, додайте 2-3 ст. л. оливкової олії і розтовкти картоплю в пюре.

2. Змішайте томатний соус, соєвий соус, 2 ст. л. оливкової олії, цукор, Приправте сіллю та перцем.

3. Усі гриби наріжте невеликими шматочками. Очистіть солодкий перець та цибулю, дрібно наріжте, обсмажте в маслі. Додайте гриби та орегано, обсмажуйте до випарювання рідини. Потім влийте томатний соус.

4. Змастіть форму для запікання олією, викладіть гриби з овочами, зверху викладіть картопляне пюре. Запікайте при 180 ° С 20 хв. Подавайте гарячою.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..