[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Складові:
- качине філе – 100 г.
- спаржа зелена (квасоля стручкова) – 40 г.
- перець болгарський – 1/2 шт.
- помідори черрі – 3-4 шт.
- асорті салатів лоло-россо, ромен, рукола
- коньяк для фламбе – 50 гр.
- розмарин – гілочка
- сіль
- перець
- для заправки:
- ожина заморожена – 50 г
- олія оливкова
- оцет бальзамічний – 1 ч.л.
- вустерский соус – 1 ч.л.
- мед – 1 ч.л.
Приготування:
Качине філе злегка відбиваємо з одного боку, якщо є жир – надрезаем, щоб під час смаження філе не втратило форму.
Смажимо качине філе з сіллю, перцем і чебрецем до стану medium.
Фламбіруем філе: в сковороду з качкою вливаємо трохи коньяку. Негайно підпалюємо.
Полум’я швидко гасне, а на сковороді залишається м’ясо з приємним ароматом і найлегшій скоринкою.
Третина філе залишаємо для прикраси блюда (ріжемо слайсами).
Частину ріжемо соломкою
Відварюємо спаржу, відрізавши жорсткі кінчики (в оригіналі стручкова квасоля, але я віддаю перевагу їй зелену спаржу) – всього кілька хвилин в киплячій воді, бажано пов’язати пучок і поставити його вертикально, щоб верхівки знаходилися над водою (можна додати трави, спеції і часточку лимона для більш насиченого смаку).
Помідори черрі розрізаємо на чотири частини.
Готуємо соус: размороженную ожину разом з соком протираємо крізь сито, додаємо мед і прогріваємо на вогні до розчинення меду.
Розтираємо листочки розмарину товкачем, з’єднуємо розмарин, ожиново-медовий сироп, вустерский соус, оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль і перець.
Салатні листя рвемо руками.
Додаємо нарізаний соломкою перець і помідори, качку і спаржу.
Викладаємо салат на тарілку.
Зверху робимо шапку зі свіжої руколи і слайсів качки.
Прикрашаємо ягодами ожини, поливаємо соусом і скроплюємо бальзамічним кремом.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]