Пісні млинці з гарбуза
Ті, хто не постить, можуть їсти ці млинці зі сметаною.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 500-600 мл газованої води
- 3 ст. л. олії + ще для смаження
- 1,5 ч. л. розпушувача
- щіпка соди
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
Для припікання:
- 200 г очищеного гарбуза
- 1 невелика цибулина
- рослинна олія
- сіль
Приготування:
1. Для млинців змішайте борошно із сіллю, розпушувачем та содою. Додайте в газовану воду цукор, всипте борошняну суміш і розмішайте до однорідності. Додайте олію і знову розмішайте. Дайте тесту постояти 30 хв.
2. Для припікання гарбуз наріжте дрібними кубиками. Цибулю очистіть і подрібніть, обсмажте, 10 хв., Перекладіть в миску.
3. Підлийте в сковороду олії та обсмажте гарбуз на сильному вогні до рум’яної скоринки. Змішайте гарбуз із цибулею, посоліть.
4. Змастіть сковороду для млинців і розігрійте на середньосильному вогні. Викладіть на сковороду трохи припікання і відразу залийте тестом. Далі випікайте як звичайні млинці. Готові млинці складайте в каструлю чи миску під кришку. Подавайте гарячими.
Каррі із сочевиці з баклажанами
М’ясоїдам у такій каррі перед подачею можна додати нарізані кружальцями та обсмажені мисливські ковбаски.
Інгредієнти:
- 300 г коричневої сочевиці
- 2 великих баклажани
- 4-5 цибулин шалот
- 3 см свіжого кореня імбиру
- 4-6 хубчиків часнику
- 300 мл кокосового молока
- кокосова олія
- по 1 ч. л насіння зіри, куркуми та солодкої паприки
- за 0,5 ч.п. насіння коріандру та меленої кориці
- сіль, свіжомелений чорний перець
Приготування:
1. Замочіть сочевицю у воді кімнатної температури на 8-12 годин. Потім відкиньте на сито.
2. Баклажани наріжте кубиками зі стороною 2 см, посоліть і дайте постояти 15-30 хв.
3. Очистіть і дрібно наріжте шалот, часник та імбир. Обсмажте в маслі у глибокому сотейнику на середньому вогні 3 хв. Додайте сочевицю, коріандр та зіру, обсмажуйте 5 хв.
4. Посипте сочевицю з пряними овочами паприкою, куркусою і корицею, перемішайте, влийте 200 мл води і варіть, доки вода не випарується майже повністю. Потім влийте кокосове молоко, доведіть до кипіння та варіть на середньослабкому вогні 10 хв.
5. Одночасно обсмажте баклажани до рум’яної скоринки з усіх боків. Додайте баклажани в каррі, посоліть, поперчіть та подавайте гарячим.