Пісне меню на четвер прості страви які легко зробити

Пісні млинці з гарбуза

Ті, хто не постить, можуть їсти ці млинці зі сметаною.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 500-600 мл газованої води
  • 3 ст. л. олії + ще для смаження
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • щіпка соди
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі

Для припікання:

  • 200 г очищеного гарбуза
  • 1 невелика цибулина
  • рослинна олія
  • сіль

Приготування:

1. Для млинців змішайте борошно із сіллю, розпушувачем та содою. Додайте в газовану воду цукор, всипте борошняну суміш і розмішайте до однорідності. Додайте олію і знову розмішайте. Дайте тесту постояти 30 хв.

2. Для припікання гарбуз наріжте дрібними кубиками. Цибулю очистіть і подрібніть, обсмажте, 10 хв., Перекладіть в миску.

3. Підлийте в сковороду олії та обсмажте гарбуз на сильному вогні до рум’яної скоринки. Змішайте гарбуз із цибулею, посоліть.

4. Змастіть сковороду для млинців і розігрійте на середньосильному вогні. Викладіть на сковороду трохи припікання і відразу залийте тестом. Далі випікайте як звичайні млинці. Готові млинці складайте в каструлю чи миску під кришку. Подавайте гарячими.

 

Каррі із сочевиці з баклажанами

М’ясоїдам у такій каррі перед подачею можна додати нарізані кружальцями та обсмажені мисливські ковбаски.

Інгредієнти:

  • 300 г коричневої сочевиці
  • 2 великих баклажани
  • 4-5 цибулин шалот
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • 4-6 хубчиків часнику
  • 300 мл кокосового молока
  • кокосова олія
  • по 1 ч. л насіння зіри, куркуми та солодкої паприки
  • за 0,5 ч.п. насіння коріандру та меленої кориці
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Приготування:

1. Замочіть сочевицю у воді кімнатної температури на 8-12 годин. Потім відкиньте на сито.

2. Баклажани наріжте кубиками зі стороною 2 см, посоліть і дайте постояти 15-30 хв.

3. Очистіть і дрібно наріжте шалот, часник та імбир. Обсмажте в маслі у глибокому сотейнику на середньому вогні 3 хв. Додайте сочевицю, коріандр та зіру, обсмажуйте 5 хв.

4. Посипте сочевицю з пряними овочами паприкою, куркусою і корицею, перемішайте, влийте 200 мл води і варіть, доки вода не випарується майже повністю. Потім влийте кокосове молоко, доведіть до кипіння та варіть на середньослабкому вогні 10 хв.

5. Одночасно обсмажте баклажани до рум’яної скоринки з усіх боків. Додайте баклажани в каррі, посоліть, поперчіть та подавайте гарячим.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..