Пісні страви на середу прості пісні страви

Гороховий суп з тофу

М’ясоїди замість тофу або разом з ним можуть використовувати копчену грудку свинячу

Інгредієнти:

  • 1 склянка колотого гороху
  • 200 г замороженого зеленого горошку
  • 2 великі цибулини
  • 200 г твердого тофу
  • приблизно 80 г кукурудзяного крохмалю
  • оливкова олія
  • копчена паприка
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Приготування:

1. Замочіть горох у воді кімнатної температури на 6 год. Злийте воду.

2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Покладіть цибулю в каструлю з товстим дном та обсмажте до золотистого кольору, 10 хв.

3. Додайте горох в каструлю і 1,5 л води кімнатної температури. Доведіть до кипіння, посоліть, варіть 1 год. 20 хв.

4. Додайте в суп заморожений зелений горошок, посоліть і поперчіть, варіть 5 хв.

5. Одночасно наріжте тофу кубиками зі стороною 2 см, обваляйте в крохмалі, струсіть зайве. Обсмажте тофу у сковороді з оливковою олією до золотистого кольору, 5-7 хв.

6. Розлийте суп по тарілках, викладіть тофу, посипте копченою паприкою та подавайте.

 

Овочі-гриль з гірчичним соусом

М’ясоїдам у такий салат можна нарізати копченої курки або індички.

Інгредієнти:

  • 4 молодих цукіні
  • 4 великі різнобарвні перці
  • 200 г помідорів чері
  • 400 г зеленої квасолі
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль

Для соусу:

  • 3 ст. л. діжонської гірчиці
  • сік та цедра 1 апельсину
  • 4 зубчики часнику
  • 2 цибулини шалота
  • 4 ст. л. оливкового масла
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Приготування:

1. Перці очистіть, кабачки при необхідності також і наріжте великими шматками, складіть в миску, додайте черрі, посоліть, збризкайте лимонним соком і оливковою олією.

2. Розігрійте духовку із грилем до 220 °С. Покладіть овочі на застелений пергаментом лист і поставте під гриль; смажте до рум’яної скоринки.

3. Зваріть квасолю в підсоленій воді, 3 хв. Відкиньте на сито, обдайте холодною водою, обсушіть.

4. Для соусу часник роздавіть, очистіть та подрібніть. Шалот очистіть і наріжте якомога дрібніше. Змішайте шалот, часник, апельсиновий сік та цедру. Додайте гірчицю, влийте оливкову олію, посоліть і поперчіть, збийте вилкою.

5. Змішайте овочі з квасолею, збовтайте соус, полийте овочі та одразу подавайте.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..