Пісне меню на вівторок прості страви які легко зробити

Як бути, якщо ви постите, а ваші близькі – ні?

Або навпаки? Ми підібрали для вас прості та практичні страви, які легко перетворюються з пісних на скоромні. З них легко скласти меню, що підходить для всіх членів сім’ї, навіть найменших.

Ситний пісний салат із печених овочів

Ті, хто не постить, можуть додати в такий салат кубики фети (бринзи) або кульки міні моцарели.

Інгредієнти:

  • 1 середній буряк
  • 400 г гарбуза
  • 1 невеликий корінь селери
  • 2 червоні ялтинські цибулини
  • 1 невеликий пучок зелені (петрушка, кінза, базилік або суміш)
  • оливкова олія
  • сіль, чорний перець

Для заправки:

  • 1 маленька цибулина шалоту
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 ст. л. гірчиці із зернятками
  • 1 ч. л. меду
  • 100 мл оливкової олії
  • по 0,5 год. л. солі та свіжомеленого чорного перцю

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200 °С. Вимийте буряки щіткою, загорніть у фольгу і покладіть в духовку на 1 год. Потім обдайте холодною водою, остудіть і очистіть. Наріжте буряки невеликими часточками.

2. Очистіть цибулю, гарбуз та селеру. У гарбуза видаліть серцевину з насінням. Наріжте гарбуз і селеру однаковими скибочками завтовшки 1,5 см, цибуля – товстими четвертинками напівкілець.

3. Застеліть лист або форму для запікання пергаментом. Викладіть овочі, посоліть, поперчіть і полийте олією. Запікайте до м’якості та рум’яної скоринки, приблизно 30 хв.

4. Для заправки очистіть шалот і часник, подрібніть і наріжте якомога дрібнішими кубиками. Посипте сіллю та перцем, полийте оцтом. Перемішайте, дайте постояти 30 хв. Додайте решту інгредієнтів, перемішайте.

5. Дрібно порубайте зелень. Викладіть усі запечені овочі в салатник, полийте заправкою, посипте зеленню та перемішайте. Дайте настоятися 10-15 хв. та подавайте.

______________

Плов з булгуру з овочами та фруктами

М’ясоїдам до такого плову можна подати окремо обсмажене м’ясо: курячі стегна або баранячі котлетки на кісточці.

Інгредієнти:

  • 300 г булгура
  • 1 велика айва
  • 2 великі моркви
  • 2 середні цибулини
  • 1 головка часнику
  • 100 г кураги
  • 50 г золотистих родзинок
  • 100 мл рослинної олії
  • 2 ст. л. суміші спецій для плову (зіра, барбарис, гострий перець)
  • сіль

Приготування:

1. Айву вимийте щіткою, розріжте на 8 частин, видаліть серцевину, м’якоть наріжте невеликими товстими скибочками. Курагу розріжте на четвертинки. Очистіть цибулю, моркву та часник. Моркву наріжте товстою соломкою середньої довжини, цибуля – пір’ям. Часник залиште цілим.

2. У казані або великій каструлі з товстим дном нагрійте масло|мастило|, покладіть цибулю, обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 5 хв. Додайте моркву та айву, обсмажуйте, помішуючи, 5 хв.

3. Додайте в казан часник, курагу, родзинки та спеції, посоліть. Влийте 500 мл води, перемішайте, варіть на середньому вогні 10 хв.

4. Одночасно булгур покладіть у велику миску, посоліть, залийте 3 л окропу, перемішайте закрийте кришкою і залиште на 15 хв. Потім відкиньте на сито.

5. Викладіть булгур у казан, не перемішуючи, щільно закрийте кришкою. Готуйте на мінімальному вогні 20 хв. Дайте настоятися 10 хв. Перед подачею перемішайте.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..