Пісна грибна юшка
це про нереальний лісовий дух, про звивисті гірські стежки, про шляхи, перемоги, досягнення. Готуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти для пісної грибної юшки:
- 1 велика морква;
- 2 цибулини;
- 1 ст. л. з гіркого борошна;
- 100 г сухих лісових грибів;
- 5 картоплин;
- 2 л води;
- олія, сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Приготування:
Гриби промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо парою склянок води. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, після чого зменшуємо вогонь і проварюємо під закритою кришкою на вогні близько 20 хвилин.
У каструлю, де варитимете грибну юшку, наливаємо пару ложок рослинної олії, прогріваємо і всипаємо цибулю, нарізану дрібними кубиками. Обсмажуємо.
Додаємо дрібно натерту моркву. Обсмажуємо ще кілька хвилин.
Поступово розсипаємо борошно. Перемішуємо, додаємо нарізану кубиками картопля.
Солимо, перчимо, додаємо воду, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і проварюємо овочі 15-20 хвилин.
Наприкінці викладаємо гриби та вливаємо грибний відвар.
Коригуємо на сіль, перець, кладемо лавровий лист. Проварюємо ще 5-10 хвилин і вимикаємо.
Пісна грибна юшка прекрасна, якщо дати їй можливість настоятися хоча б пару годин. Смачного!